Läsa Lätt

Läsa Lätt är en metod för att hjälpa barn att knäcka läskoden och undvika problem redan i början av läsundervisningen. Metoden har testats i förskolor med mycket goda resultat.

Vi har tagit fram design, boken, hemsidan, appar och även produktion och distribution av böcker och annat material.

Uppdrag

Metoden har tagits fram av Elena Novikova och har testats både privat och i förskolor med mycket goda resultat. Uppdraget var att implementera hela metoden i en kompakt bok med stöd av applikationer samt distribuera det över Sverige. För att nå det målet design för boken, applikationer och hemsidan skulle tas fram först. Sedan applikationer både för Android och iOS tillverkas. Boken skulle produceras i en lämpligt PDF format för högkvalitativ tryck samt registreras i Sverige med ett nytt ISBN nummer. För enklare logistik och leverans ska API-er till betaltjänster och Posten implementeras. Hemsidan ska publiceras på en politlig server och kontinuerligt förvaltas och övervakas.

Utförande

Vi tog uppdraget på oss och påbörjade arbetet med att strukturera metoden för att kunna packa upp det i en bok. Metoden är väldig omfattande och krävde mycket skicklighet för att kunna implementera den hela i en bok.

En omfattande arbete med framtagning av design inleddes med många försök och omgångar samt mycket feedback och bollande tills vi kom fram till en version som tycktes om av de flesta människor i olika åldrar och med olika bakgrund.

Samtidigt arbetade vi med att ta fram en kompletterande applikation för att ge metoden en modern känsla och förenkla vårdagen för föräldrar att öva med sina barn. Dessa är klara och kan hämtas både på Google Play och App Store.

När utkastet av boken var klar registrerade vi den hos Kungliga biblioteket och fått ett ISBN nummer (978-91-519-2466-3).

Första version av boken skickades in till tryckeriet vilket med små ändringar var godkänd och en ny parti med 1 000 stycken beställdes inom kort.

Boken kan beställas på https://lasalatt.se

Kontakta oss