Cardia AB

Cardia är tjänsten som sparar flera tusenlappar för både säljaren och köparen, samtidigt som köparen får Cardias trygghetspaket som skyddar bilen efter köpet. Nu kan du sälja din bil till en privatperson med samma villkor en bilhandlare erbjuder.

I samarbete med:

Uppdrag

Uppdraget var att planera, skapa och kontinuerligt driva hela Cardias digitala lösningen, servrar och infrastrukturen. Projektet består av en webbsida, ett webbsystem och en mobilapplikation som ska fungera både på iOS och Android.

Cardia är en komplex tjänst som kopplar tillsammans många aktörer på marknaden, såsom Transportstyrelsen, bilprovningar, garanti- och försäkringsbolag, banker och andra finansiella institut.

Viktigaste delen av uppdraget var att framställa arkitekturen av systemet så att den digitala samarbeten med ovannämnda aktörer skulle ske på ett effektivt sätt. Systemet måste även ha säker datahantering, följa GDPR-direktiven och ha ett självlärande säkerhetssystem mot bedrägeriförsök.

Utförande

Vi blev kontaktade av Cardia’s VD som hade en genomtänkt idé om en bättre digitaltjänst för bilförsäljning på den privata marknaden. Det som behövdes var ett team av kompetenta utvecklare och personer som kunde hjälpa till med att kombinera samarbeten med många stora aktörer i en enda applikation.

Vi tog uppdraget på oss och påbörjade arbetet med planeringen, beskrivningen och framtagning av mockups. Två månader senare hade vi en färdig koncept och kunde påbörja utvecklingen.

Under sex månades resa har utseendet och funktionalitet av Cardias applikation ändrats flertals gånger i enlighet med synpunkter och inkomna krav från samarbetspartners. Det var en stor utmaning att reagera på dem snabbt, införa ändringar och hålla inplanerade deadlines.

Vi lyckades successivt med samtliga uppdrag och tjänsten är tillgängligt via länken https://www.cardia.eu

Ha en trevlig bilaffär med Cardia!

Kontakta oss