Cardia AB

Cardia sparar flera tusenlappar för både säljare och köpare av bilar, samtidigt som köparen får Cardias trygghetspaket som skyddar bilen efter köpet.

Nu kan du sälja din bil till en privatperson med samma villkor som en bilhandlare erbjuder. Vi samarbetar med Transportstyrelsen, bilprovningar, garanti- och försäkringsbolag, banker och andra finansiella institut.

I samarbete med:

Uppdrag

Uppdraget var att planera, skapa och kontinuerligt driva hela Cardias digitala lösning, servrar och infrastruktur. Projektet idag består av en webbsida, ett webbsystem och en mobilapplikation som ska fungera både med iOS och Android.

Cardia är en komplex tjänst som kopplar samman många aktörer på marknaden, såsom Transportstyrelsen, bilprovningar, garanti- och försäkringsbolag, banker och andra finansiella institut.

Den viktigaste delen av uppdraget var att skapa systemets arkitektur så att det digitala samarbetet med ovannämnda aktörer skulle kunna ske på ett effektivt sätt. Systemet måste även ha säker datahantering, följa GDPR-direktiven och ha ett säkerhetssystem som självlärande vad gäller bedrägeriförsök.

Utförande

Vi blev kontaktade av Cardias VD, som hade en genomtänkt idé om en bättre digital tjänst för bilförsäljning på den privata marknaden. Det som behövdes var ett team av kompetenta utvecklare och personer som kunde hjälpa till med att kombinera samarbete mellan många stora aktörer i en enda applikation.

Uppdraget påbörjades med planeringen, beskrivningen och framtagningen av modeller. Två månader senare hade vi ett färdigt koncept och kunde påbörja utvecklingen.

Under sex månades resa, har utseendet och funktionaliteten hos Cardias applikation ändrats flera gånger i enlighet med synpunkter och inkomna krav från samarbetspartners. Det var en stor utmaning att reagera snabbt på dem, införa ändringar och hålla planerade deadlines.

Vi lyckades successivt med samtliga uppdrag och tjänsten är nu tillgänglig på https://getcardia.se

Ha en trevlig bilaffär med Cardia!

Kontakta oss