Prototyper

Hat elementHat elementHat elementHat elementHat elementHat elementHat element
icon

MVP – prototyp på väg till färdigt system

MVP står för Minimum Viable Product och är en tidig version av en tjänst eller produkt. Syftet är helt enkelt att bekräfta en idé och göra den mer konkret. Vi på Develit utvecklar ofta en MVP-version av produkten för att sedan successivt bygga upp den i en riktigt produktionsmiljö.

icon

MVP har flera användningsområden

Vi på Develit kan skapa prototyper för flera olika användningsområden. I första hand börjar man med att ta fram user stories och mockups för att få fram en tekniskt specifikation som är lättbegriplig för både programmerare och potentiella användare eller investerare. Ibland räcker det förarbetet för att få fart på projektet och gå vidare till nästa steg. Några exempel beskrivs nedan.

icon

Webb

Du kan bygga ett webbsystem baserat på kända teknologier med välfungerande kärnfunktioner för att testa en idé utan att lägga mycket vikt på avancerad design, responsivitet, övervakning, loggning och annat som man tillämpar för högbelastade system i produktion. På det sättet sparar du både tid och pengar samtidigt som systemet kan vidareutvecklas i takt med företagets tillväxt och behov.

icon

Appar

Mobilapplikationer är mycket komplicerade med många olika plattformar och miljontals olika enheter med olika egenskaper och inställningar. Därför kostar det ofta mer att utveckla en mobilapplikation än ett webbsystem. En bra idé kan vara börja med en MVP-version – en hybridapplikation byggd med Ionic eller React Native. På det sättet använder man endast en teknologi som fungerar på samtliga plattformar, vilket gör att du sparar utvecklingskostnader. Kända applikationer som Facebook och Instagram använder React Native i sina produktionsmiljöer.

icon

Design

Det är alltid bra att börja med att testa sina idéer och förväntningar på en design (både för appar och webbsystem) med hjälp av mockups, som sedan omvandlas till klickbara prototyper skapade i Sketch eller Marvelapp. På det sättet får du en mycket detaljerad överblick och kan fastställa hur systemet ska se ut och hur ett användarflöde ska fungera innan vi sätter igång med produktionen av produkten.

Finns ett behov? Tveka inte att göra en

Offertförfrågan